MOTORSPORT: Andrine Rafoss fra NMK Konsmo har allerede oppnådd imponerende resultater, både i bilcross, rallycross og racing. I årets sesong nærmest sjokkåpnet hun ved først å vinne første NM-runde i rallycross og deretter første NM-runde i racing.

Det endte med NM-sølv i racing GT4, og bronse i rallycross inntil 1600 ccm. I tillegg kjørte Andrine inn til andreplass i NMKs landsfinale i bilcross i konkurranse med over 30 andre kvinnelige førere.

Imponert

– Andrines allsidighet er imponerende, og jeg mener det er viktig å forsøke seg i flere grener for på den måten skaffe seg variert kjøretrening, sier Petter Solberg.

Neste år har Andrine planene klare for å delta i EM i rallycross.

– En av intensjonene med stipendet er å hjelpe norske førere som står foran en internasjonal satsing. Slik sett var absolutt Andrines planer vesentlige da vi valgte nettopp henne denne gangen, sier Solberg.

Takknemlig og stolt

– Jeg er utrolig takknemlig og stolt over å få dette stipendet. Det er en ære i seg selv, og pengene kommer også godt med i forberedelsene til neste års sesong, sier Andrine Rafoss.

Da Petter Solberg i 2019 tok beslutningen om å gi seg som bilsportutøver på internasjonalt toppnivå, markerte Norges Bilsportforbund sin takknemlighet overfor verdensmesteren ved å opprette Petter Solbergs stipend. NBF har satt av 150.000 kroner årlig til stipendet.

– Rekruttering er viktig i all idrett, og jeg er glad for å kunne være med til å bidra til å hjelpe frem norske talenter. At vi i tillegg får frem jenter som Andrine, som viser vei og på den måten kan motivere enda flere jenter til å satse på bilsport er utrolig viktig, sier Petter Solberg.

Det var regionavisen Lister24 som først omtalte denne saken.