Gå til sidens hovedinnhold

Ber om å vise folkeskikk på sosiale medier

Lyngdal kommune ber publikum om å vise hensyn på sosiale medier etter en rekke personer utsatt for smitte har blitt hetset på nett.

PANDEMI: – Kriseledelsen synes det er beklagelig å registrere at personer som er blitt utsatt for smitte henges ut og hetses på sosiale medier. Kriseledelsen anmoder folk på det sterkeste om å avstå fra den slags. Det er viruset som smitter, og det er ingens skyld, står det i en pressemelding sendt onsdag ettermiddag.

Et trinn i ventekarantene

Konsmo skole er satt på hjemmeundervisning etter mistanke om smitte. Skolen vil også ha hjemmeundervisning på torsdag. Også Lyngdal ungdomsskole hadde hjemmeundervisning på onsdag, men skal tilbake til fysisk undervisning på torsdag. Et av klassetrinnene på ungdomsskolen er i ventekarantene og vil fortsette med hjemmeskole. De resterende skolene i kommunen er på gult nivå.

Det ble tidligere onsdag meldt om seks nye tilfeller, men at dette ikke hadde blitt verifisert. I ettermiddagens pressemelding kommer det frem seks nye koronatilfeller siden tirsdag fortsatt er fasit. Det betyr at det er 32 smittede i kommunen per onsdag 5. mai.

Vil ha smittevern-tilsyn

Kommunen har ansvar for å føre tilsyn med at smittevernsreglene blir fulgt. Det planlegges dermed aktivt tilsyn i langhelgen 12. til 17. mai.

– Det var Knut Ro Sørensen, rådgiver i Lister Miljørettet Helsevern, som onsdag ettermiddag orienterte kriseledelsen i Lyngdal om de planlagte kontrollene. Han har oppgaven med å administrere kontrollene på vegne av kommunen. Selve tilsynet utføres av Securitas, som også i påsken utførte tilsvarende kontroller, heter det i pressemeldingen.

Neste møte i kriseledelsen er torsdag 6. mai. Der vil det bli tatt stilling til om den lokale forskriften angående ventekarantene skal forlenges og om det skal legges til ytterligere begrensninger knyttet til 17.mai.