Bilverkstedene prioriterer de som jobber for fellesskapet

HJULENE I GANG: Lars Magne Støle sier at Karosserien holder hjulene i gang.

HJULENE I GANG: Lars Magne Støle sier at Karosserien holder hjulene i gang. Foto:

Bilbransjen i Lyngdal prioriterer biler til dem som driver samfunnskritisk virksomhet.

DEL

BILBRANSJEN: Lyngdals Avis har vært i kontakt med flere bedrifter innen bilbransjen i Lyngdal. Felles for dem er at bilverkstedene fortsatt prioriterer kunder som er ansatt i samfunnskritisk virksomhet. Hjemmetjenesten, leger, sjåfører og nøkkelpersoner i denne spesielle tiden med koronavirus.

–Lyngdal Karosseri & Auto holder åpent så normalt som mulig, sier daglig leder Lars Magne Støle.

Holde hjulene i gang

– Så lenge vi ikke får noen andre anbefalinger fra myndigheten,e holder vi åpent. Bilverkstedet er jo prioritert oppgave for å holde hjulene i gang. Da prioriterer vi selvfølgelig slik at de kjøretøyene til samfubnnskritisk virksomhet kan komme seg frem. Helsepersonell, politi eller brannvesenet, vi har litt oppdrag for alle. Taxi har vi også litt av nå. Alle disse vil være en prioritert gruppe, sier Lars Magne Støle.

Daglig leder Nils Richard Mæland uttaler seg nærmere om hvordan Kvavik Auto AS forholder seg til saken:

– Vi har normal drift, der er det ikke noe noe store endring. Hvis folk trenger hjelp, så er vi der. Vi er redusert i forhold til hva som er normalt, men vi opprettholder vanlig salg av biler. Vi tar de oppgavene vi får.

Videre forteller han at alle tar ansva for ting som ikke kan vente på grunn av koronaviruset.

Redusert

– Som mange andre har vi redusert driften, men vi opprettholder jo hele tilbudet. Så hvis noen får problemer så er vi på pletten.Vi har blant annet service og vedlikehold på bilene til hjemmetjenesten i Lyngdal kommune. Vi har dem inne hver måned. Det vil vi opprettholde, så sant vi får beskjed om å ikke røre dem. Kommer det biler som trenger hjelp så er vi der, sier Nils Richard Mæland.

REDUSERT DRIFT: Nils Richard Mæland forteller at driften ved Kvavik Auto er redusert, men at samfunnskritisk virksomhet prioriteres.

REDUSERT DRIFT: Nils Richard Mæland forteller at driften ved Kvavik Auto er redusert, men at samfunnskritisk virksomhet prioriteres. Foto:

I likhet med andre bedrifter, prioriterer Alleen Auto også å hjelpe kunder i samfunnskritisk virksomhet.

Hjelper

– Selvfølgelig hjelper vi! For det er dem som må inn på verkstedet først. Biler som det ikke haster like mye med, blir på en måte sist i køen. Bilene som hjemmehjelptjenesten har står vi parat for å hjelpe så godt vi kan. Slik at vi får dem kjapt inn og kjapt ut igjen, sier daglig leder Siv Iren Jåtog-Hansen.

Bedriften tilrettelegger også for at mekanikerne som har barn kan bli hjemme slik at fruen i huset kan gå på jobb.

– Vi må tenke hvordan samfunnet skal få til å gå rundt. Bedriften prøver å være så behjelpelig som mulig, og minst mulig tid inne på verkstedet for de bilene som er i kritisk virksomhet. Vi har også lånebiler slik at verkstedkunder kommer seg rundt. De skal ikke være uten bil i det hele tatt, sier Siv Iren Jåtog-Hansen.

– Daglig leder Stein Svardal hos Gumpens Auto i Lyngdal sier til Lyngdals Avis at også de prioriterer biler til dem som driver samfunnkritisk virksomhet i denne tiden.

AMBULANSER: Stein Svardal forteller at Gumpen har både ambulanser og andre tjenestebiler på kundelista. De prioriteres.

AMBULANSER: Stein Svardal forteller at Gumpen har både ambulanser og andre tjenestebiler på kundelista. De prioriteres. Foto:

– Vi er så heldig å ha mange slike kunder. Både ambulansen og tjenestebiler, sier Stein Svardal.

Artikkeltags