Hus brant ned til grunnen i natt

Foto: Arild Westmoen

Foto: Arild Westmoen

DEL

(Avisen Agder) Det brant natt til onsdag i et ubebodd hus i Lyngdal. Nabohus ble evakuert, og Agnefesteien stengt.

Nabohus evakuert p.g.a. fare for spredning. Aktuelle hus som brenner, skal være ubebodd. Det vil være redusert fremkommelighet forbi brannstedetm meldte politiet.

Ved 06-tiden ble det meldt at huset hadde brent ned til grunnen. Brannvesenet driver etterslukking på stedet. Agnefestveien er fortsatt stengt for trafikk forbi brannstedet.

Arild Westmoen bor i nabohuset, og har tatt bildene du ser her. Han forteller:

– Jeg våknet ved 03-tiden av at det var noen rare lyder på utsiden av huset og trodde det var folk på utsiden som holdt på med noe og stod opp for å sjekke. Nabohuset stod da i full fyr og brannvesenet ble alarmert. Det var en skremmende opplevelse, selv om jeg visste at det ikke bodde folk i huset. Men i det nærmeste nabohuset var det folk, og vinden blåste mot dette huset. Da jeg kom ut og skulle gå over gaten var varmen og gnistregnet så stort at jeg var glad for at en av brannfolkene allerede var kommet på plassen, og han fikk varslet de som bodde der, sier Westmoen.

Innsatsleder Øyvind Hauan i Brannvesenet Sør forteller om en dramatisk aksjon:

– Da vi jeg kom ned hit var huset helt overtent. Det er bare et under at ikke nabohuset tok fyr, sier Hauan til Lister24.

Artikkeltags