STRASBOURG: Advokat Nadin Askeland Humlen i Humlen Advokater bekrefter dette overfor Lyngdals Avis.

– Det var forsåvidt forventet. EMD gir vanligvis kun slike midlertidige avgjørelser i saker som omhandler artikkel 2/3, skriver hun i en SMS til Lyngdals Avis. Artikkelen hun nevner, gjelder dersom det er snakk om fare for liv eller helse ved en retur.

Saken ikke avvist

– Selve klagen er ikke avvist, og vi venter på svar om den skal behandles eller ikke, skriver hun.

I følge regionavisen Lister24 kan det nå kreves tvangsretur for Yasmin. I tilfelle vil hun bli pågrepet av politiet og sendt rett rul hjemlandet Djibouti med fly, eller satt i midlertidig forvaring på Trandum inntil returen kan gjennomføres.

Firebarnsmoren fra Årnes mangler imidlertid reisedokumenter, så en slik tvangsretur kan bli vanskelig.

Yasmin-saken

Yasmin Kristensen er fratatt det norske statsborgerskapet og utvist fordi hun løy om at hun kom fra Somalia ved ankomst til Norge som 18-åring i 2001. Hun flyktet fra hjemlandet Djibouti av frykt for tvangsekteskap. I Norge traff hun Rolf Erik Kristensen. Paret er gift, og bor på Årnes i Lyngdal med sine fire barn.

Les også: Nav med nye krav mot Yasmin

Nylig ble det også kjent at hun er innkalt til politiavhør kommende uke i forbindelse med at Nav krever nærmere 300 000 kronber i stønad tilbakebetalt. Nav har tatt pant i Yasmins halvpart av ekteparets hus for å dekke dette kravet.