Gå til sidens hovedinnhold

Får flere vaksinedoser – gruppevaksinering i neste uke

Lyngdal kommune mottar flere vaksinedoser enn tidligere antatt neste uke og planlegger gruppevaksinering i fibohallen.

KORONA: Det kommer frem i en pressemelding fra kriseledelsen tirsdag formiddag.

– Antallet vaksinedoser som Lyngdal kommune mottar i uke 17 er økt fra 288 til 400 doser. Det betyr at planen for gruppevaksineringiverksettes når disse dosene skal settes. Gruppevaksineringen skjer i Fibohallen, står det i pressemeldingen.

Under gruppevaksineringen blir det en oppbemanning som muliggjør å sette én dose i minuttet. Fem personer vil foreta vaksineringen, mens tre personer vil jobbe med klargjøring under gruppevaksineringen. Det vil også være fire personer som skal organisere kø og mottak av innbyggere gjennom vaksineområdet i hallen. I tillegg til kommunalt ansatte vil også Lyngdal Røde Kors og Lyngdal idrettslag bidra.

– Jeg vil benytte anledningen til å skryte av Røde Kors og Lyngdal IL som er positive, fleksible og motiverte til å bidra i dette arbeidet, sier vaksine-koordinator i Lyngdal kommune, Ronny Bjørnevåg.

Ta telefonen

Kommunen oppfordrer i samme pressemelding igjen innbyggere til å være klar til å svare telefonen dersom de blir oppringt av vaksineteamet.

– Dersom personer som skal kalles inn unnlater å svare telefonen fordi det ringer fra et ukjent nummer medfører dette at teststasjonens medarbeidere må bruke mer tid på å omorganisere listene, eller bruke såkalt «reservelister», fremkommer det i pressemeldingen.

Videre vises det til at Pifzer-vaksinen har begrenset holdbarhet og derfor må brukes raskt etter å blitt mottatt.

– Vi har ønske om å kunne tildele vaksiner effektivt til alle etter gjeldende prioriteringsliste, og håper derfor at de som har meldt seg på til vaksinering eller venter på vaksine på grunn av at de er i en høyrisikogruppe, hele tiden har telefonen påslått og er tilgjengelig slik at vi raskest mulig kan komme i kontakt med dem, sier Bjørnevåg.

Nummeret de ringer fra er korona-telefonen: 979 99 600. Vaksineteamet kaller ikke inn til vaksinering via SMS.

Settes 264 doser denne uken

Denne uken settes det 264 vaksinedoser. Vaksineringen skjer på Lyngdal helsehus og Byremo læringssenter. Nåværende vaksineringsgruppe er de i høyrisiko i alderen 18 til 64, samt høyrisiko i alder 65 til 74 år og andre i alderen 65 til 74 år.

– Når det gjelder vaksinering av personer i lavrisikogrupper, og når disse eventuelt kan melde seg på til vaksinering, avventer kommunen informasjon om dette fra sentrale myndigheter, melder kriseledelsen.

Smitteutbrudd i Lindesnes viser at det fort kan snu

Det har ikke vært meldt om positive koronatester i Lyngdal siden 25. mars. Kriseledelsen påpeker likevel at det fort kan endre seg og det ble i dagens møte uttrykt bekymring over smitteutbruddet i nabokommunen Lindesnes.

– På den bakgrunn anmoder kriseledelsen fortsatt innbyggerne i Lyngdal om å være aktsomme, og strengt følge gjeldende regler og anmodninger om smittevern. Selv om Lyngdal kommune i øyeblikket har null personer med aktiv smitte, er det ingen grunn for å senke skuldrene, står det i pressemeldingen.

Elleve personer i Lyngdal er i karantene etter å ha vært nærkontakter til smittede i andre kommuner. Dette gjør at kommunen fortsetter å holde de kommende politiske møtene på Teams.