Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye smittetilfeller i Lyngdal

Torsdag morgen meldes det om fire nye smittetilfeller i Lyngdal.

KORONA: Det skriver kommunen i en pressemelding. Det betyr at det totale antallet smittede og isolerte i kommunen nå er 41 personer.

Tre av tilfellene ble bekreftet onsdag kveld. To av de smittede er knyttet til utbruddet på Berge barneskole og ett er knyttet til Å barneskole. I tillegg ble det bekreftet et smittetilfelle torsdag morgen som også var knyttet til Berge barneskole. Cirka 460 personer er i karantene i Lyngdal.

Ventekarantene kan bli forlenget i kveld

Kriseledelsen holdt ekstra møte torsdag morgen og besluttet der å legge frem en ekstra sak om å potensielt forlenge ventekarantenen i kveldens formannskap.

– Det viser seg kommunikasjonsmessig krevende å formidle ut innholdet og forpliktelsene i begrepene smittekarantene, som nærkontakt til smittet person, og hva ventekarantene innebærer. Varierende forståelse av dette medfører at viruset smitter innad i familier, til tross for pålagt karantene. På den bakgrunn anmoder kommuneoverlegen om at det vedtas en forskrift som sidestiller de som er i smittekarantene og ventekarantene, står det i pressmeldingen.

Må vedtas som lokal forskrift

En forlengelse vil gå over de nasjonale retningslinjene og må derfor vedtas som en lokal forskrift, står det videre. Dersom forlengelsen av ventekarantenen blir vedtatt betyr det at ventekarantene sidestilles med ordinær karantene og ti-dagers regel gjelder for begge.

Sørlandsbadet holder stengt

Sørlandsbadet skulle egentlig åpne igjen 1. mai, men forblir nå stengt til 12. mai grunnet smittesituasjonen.

Treningssenteret på Sørlandsbadet er fremdeles åpent. Det samme er behandlinger hos fysioterapi og varmvannstrening, og Lister akupunktur. I tillegg er skolesvømming fortsatt mulig for skolene som har anledning. Eventuell åpning av innbyggertorgene på Konsmo og i Lyngdal blir vurdert i kriseledelsens møte fredag ettermiddag.