Gå til sidens hovedinnhold

Forbes Magazine: Under er en av verdens kuleste restauranter

Artikkelen er over 1 år gammel

Under er en av verdens kuleste restauranter. Det er det amerikanske finanstidsskriftet Forbes som står bak kåringen.

KUL: Ann Abel i Forbes har fått matskribentene Kristian Brask Thomsen og Matt Goulding, samt Gerard Huber, en av de få som har spist ved samtlige restauranter med tre stjerner i Michelin-guiden(!) til å plukke ut de ti kuleste spisestedene i verden akkurat nå.

Det var avisa Fædrelandsvennen som omtalte saken først på Sørlandet.

Alfabetisk

Forbes har ikke rangert de ti kuleste restaurantene, men presenterer dem i alfabetisk rekkefølge.

Det er interessant å legge merke til at listen omfatter to danske restauranter i tillegg til Under.

«En krysning mellom en restaurant og gjemmestedet til en James Bond-skurk»!

Slik begynner Brask Thomsen sin beskrivelse av Ubostad-brødrenes restaurant på Båly.

Han beskriver videre Under som et undervannsauditorium i en fjord der vikingene pleide å henge i de steinete utkantene av Sør-Norge.

Maten

Forbes skriver samtidig at restauranten ligger utenom den slagne landevei.

«Under er en av de mest bemerkelsesverdige restaurantene i nyere tid, og ser ut som en gigantisk glatt stein sum ligger halveis ute i Nordsjøen. Det er verdens største undervannsrestaurant, fem og en halv meter under overflaten, og åpner opp for undersjøiske undere for deg.»

Forbes skriver videre at det kan høres ut som oppskriften på en gimmik og en unnskyldning for å servere dårlig mat, men slår fast at Brask Thomsen fant det motsatte da han besøkte Under: «...du nyter er 18-retters meny med de beste nordiske produktene».

Listen

De andre restaurantene på Forbes-listen er:

* Alchemist i København.

* Direkte i Barcelona.

* Hiakai i Wellington i New Zealand.

* Jordnær i Gentofte utenfor København.

* Kjolle i Lima i Peru.

* Meizan Kimiya i Kagoshima i Japan.

* Mercado Little Spain i New York.

* Salsify i Cape Town i Sør-Afrika.

* Soneva Fushi på Kunfunadhoo, en av øyene i Maldivene.

Det er første gang Ann Abel omtaler en norsk restaurant på kul-listen sin, som har eksistert siden 2015.