Gå til sidens hovedinnhold

Fullvaksinert beboer på Helsehuset smittet

Onsdag kveld ble det bekreftet at en beboer ved Lyngdal helsehus er smittet av korona.

KARANTENE: Personen er fullvaksinert, men ble testet på bakgrunn av symptomer. Vedkommende er nå isolert i eget rom på helsehuset, melder Lyngdal kommune i en pressemelding.

Smittekilden er foreløpig ukjent, men den smittede er mobil, slik at det teoretisk er flere mulig smitteveier.

Ifølge virksomhetsleder for hjemmesykepleien, Anne Sanden Kvinen, ble 13 ansatte umiddelbart satt i karantene. Seks av disse er fullvaksinerte og er derfor unntatt karanteneplikten. Men like fullt er tjenesten hardt rammet, og da særlig nattevaktteamet.

Anne Sanden Kvinen kunne imidlertid torsdag morgen informere kriseledelsen om at flere sommervikarer nå er tilgjengelig. Noe som gjør situasjonen noe mindre krevende.

Som en konsekvens av smittetilfellet er det på Helsehuset iverksatt økt renhold, og alle planlagte arrangementer er avlyst. Både beboere og pårørende anmodes om å ikke ta imot eller gå på besøk inntil situasjonen er avklart og under kontroll.

• Per torsdag 17. juni er det totalt 8 smittede og isolerte personer i Lyngdal kommune. Av disse er én innlagt på sykehus.

• Totalt antall personer i smittekarantene er 12. At dette tallet er såpass lavt sett opp mot antall smittede personer, skyldes at en del av dem som nå har fått påvist smitte allerede befant seg i karantene.