Gå til sidens hovedinnhold

Ingunn Foss på førsteplass til Stortinget

Ingunn Foss bør være Agder Høyres listetopp for Vest-Agder valgdistrikt til neste høsts stortingsvalg, mener nominasjonskomiteen i fylkespartiet.

(Avisen Agder)

Nominasjonskomiteen har levert sin innstilling til Agder Høyres stortingsvalgliste 2021 - 2025 for Vest-Agder valgdistrikt. Komiteen anbefaler Ingunn Foss fra Lyngdal (60) som 1. kandidat, Aase Marthe J. Horrigmo fra Kristiansand (38) som 2. kandidat og Amalie Gunnufsen fra Kristiansand (24) som 3. kandidat.

Nominasjonskomiteen har valgt å gi fornyet tillit til stortingsrepresentant Ingunn Foss som 1. kandidat.

– Komiteen har vektlagt hennes brede erfaring, nettverk, gjennomslag for landsdelens prioriterte saker og gode valgresultater. Hun blir kaptein for en liste med unge talentfulle politikere på neste topplassene. På 2. plass har komiteen innstilt statssekretær for kunnskapsdepartementet Aase Marte J. Horrigmo. Komiteen har vektlagt hennes brede kunnskap på sentrale politiske områder. I tillegg har hun i sin politiske karriere hatt en rekke sentrale posisjoner i Høyre nasjonalt, deriblant som medlem av partiets programkomite for kommende stortingsperiode, heter det i begrunnelsen.

På 3. plass har komiteen innstilt Amalie Gunnufsen som er rådgiver for finansfraksjonen i Høyres stortingsgruppe. Amalie var et fåtall stemmer unna å bli Agder første leder av Unge Høyre nasjonalt, og har en solid posisjon i partiet både lokalt, regionalt og nasjonalt.

– Hun er en politiker vi garantert kommer til å få mye glede av fremover, mener nominasjonskomiteen.

18 politikere sa ja til å stille på Høyres liste denne gangen, så det har vært et utfordrende arbeid for komiteen å prioritere.

– Mange kombinasjoner ble testet ut før vi kom fram til nedenfor prioriterte liste som blir lagt fram for nominasjonsmøtet, heter det.

Slik ser listen ut:

1. Ingunn Foss, Lyngdal

2. Aase Marthe J. Horrigmo, Kristiansand

3. Amalie Gunnufsen, Kristiansand/Unge Høyre

4. Nicolai Østeby, Kristiansand/Unge Høyre

5. Kjetil Aga, Farsund

6. Hannah Dybesland, Lindesnes

7. Benedichte L. Hellestøl, Lyngdal

8. Odd Grønberg, Vennesla

9. Isak A. Liland, Sirdal

10. Gitte M. Johannessen, Flekkefjord

11. Nils Bernt Rinde, Lindesnes

12. Terje Ø. Pettersen, Kristiansand