KORONA: Det melder Lyngdal kommune i en pressemelding fredag ettermiddag. I den står det at det innføres syv dagers karanteneplikt for husstandsmedlemmer og nærkontakter av smittede. Forskriften gjelder fra klokken 08 lørdag 6. november og gjelder frem til fredag 12. november. Det midlertidige tiltaket vedtas for å forebygge koronasmitte, står det i pressemeldingen.

– Karantene gjelder ikke for personer i husstanden som nylig er avisolert etter å ha gjennomgått covid-19 sykdom. Helsepersonell som er kritisk for kommunens evne til å yte forsvarlig helsehjelp unntas fra kravet, men må gjennomføre samme testregime som personer i karantene. De må bruke munnbind, heter det i pressemeldingen.

Videre kommer det anbefalinger.

– Det anbefales at innbyggere i Lyngdal og Farsund reduserer antall nærkontakter. Kommuneoverlegene anbefaler sterkt at alle som bor og oppholder seg i Lyngdal og Farsund kommuner holder 1 meters avstand til personer utenfor egen husstand eller tilsvarende nære, eller bruker munnbind der det ikke er mulig å holde 1 meters avstand.