LOPPEMARKED: Loppemarkedet blir holdt i gymsalen på Byremo.

– Sist lagene samarbeidet om loppemarked var 19 april 2013. Så nå er det virkelig på tide igjen. Det skal bli interessant å se hva folk har samlet og ryddet til den store dagen. Det har allerede kommet inn både store og små lopper. Fra både Lyngdal sør og nord, forteller Fuglestveit.

Auksjon

Hun sier videre at folk kan komme med gjenstander fredag ettermiddag.

– Da alt av lopper er brukte ting, så skal prisene være deretter. Og det skal være lov å prute. Lagene får eksperthjelp av Berit Byremo, som skal hjelpe til med å skille «klinten fra hveten». Derfor blir det auksjon over varer som har en viss verdi. Men, her er det auksjonarius ,Steinar Fuglestveit, som får det siste ordet. Og han kan være ganske rask til å få tingene unna til en god pris for den som kommer med bud, sier Fuglestveit.

Det blir også kiosk, kaffe, pølser og brus, lover hun.

– Alle er velkommen fra fjern og nær. Bygdekvinnelaget og Helselaget på Byremo ønsker å skape arrangementer og møteplasser i bygda for liten og stor. De driftige damene i de to styrene og medlemmene ellers bidrar til gode aktiviteter. Midlene de får inn går tilbake til lokalsamfunnet Helselaget bidrar også med midler til forskning på demens og hjertesykdommer.

Gir tilbake

Fuglestveit nevner deretter et eksempel på noe de gir tilbake til lokalsamfunnet.

–Sist fredag hadde Bygdekvinnelaget historietime om 1900 tallet for 8- klassetrinnet på Byremo Ungdomsskole. Margith Seland, 90 år, fortalte fra barndommen sin på gården Ubostad i Selandsdalen, om ungdomstid, voksenliv og fram til i dag. Elevene satt musestille og lyttet til henne. På en enkel og lettfattelig måte fikk hun fram de store nyvinningene i landbruket og samfunnet ellers som hadde skjedd i løpet av hennes liv. Etterpå fikk elevene sett hvordan man tilbereder « Kleinde lefser og pannekaker» og « Brød på vase», to retter fa boka « Matminner frå Grindheim» som laget ga ut i 2017. Elevene fikk selvsagt smaksprøver på begge deler, noe de satte stor pris på, avslutter hun.