MATLAGING: I vinter var Hussin Alhaji en uke utplassert på den prisbelønnede restauranten Statholdergaarden i Oslo. Restauranten til mesterkokk Bent Stiansen fikk i 1998 sin første michelinstjerne, og har senere vunnet en rekke priser blant annet årets beste lærebedrift og årets beste kjøkkensjef. Tre dager senere fikk Hussin tilbud om læreplass hos Stiansen.

– Dette har vært en drøm lenge som jeg har jobbet hardt for, sier Alhaji. Han gleder seg til å lære mye fra de dyktige kokkene.

Drømmer om å starte egen restaurant

Han har jobbet flere år som sjømann, før han startet på restaurant- og matfag i Kvinesdal for snart to år siden. Nå som han har fått drømmelæreplassen, drømmer han videre om å en gang starte opp sin egen restaurant.

– Jeg trives veldig godt med å lage mat, og det var nok derfor jeg vil bli kokk, sier Hussin Alhaji.

– Det var veldig spennende og inspirerende å få være med kokkelandslaget på kjøkkenet, dette har fått meg til å jobbe hardt videre, sier Alhaji som håper at han også kan være en del av kokkelandslaget.

Startet på restaurant- og matfag

– Jeg bestemte meg for at jeg ville bli kokk da jeg var ti år, siden jeg alltid har vært glad i å lage og spise mat, sier Apinya Utto til Lyngdals Avis.

Hun har fått læreplass ved Lindesnes Havhotell og gleder seg til å begynne, etter at hun er ferdig med siste året på kokk og servitør ved restaurant- og matfag i Kvinesdal.

– Skolen i Kvinesdal er en veldig fin plass, med hyggelige folk som tar deg godt imot, sier hun.

– Vi har gjort mye spennende sammen med klassen, blant annet var vi på klassetur til Oslo, var med på smakmessen i Lillestrøm, og så spiste vi middag på mesterkokk Bent Stiansen sin restaurant, forteller Apinya.

Klassen driver ungdomsbedrift sammen. De leverer catering til konfirmasjoner, bursdager, blant annt. En gang i uka har de åpen restaurant og serverer treretters middag og har et bakeriutsalg.

Fikk være med på Under

I februar var hun utplassert på Lindesnes Havhotell, og fikk være med å jobbe på Under en av dagene.

– Det var kjempespennende å få jobbe på et så fint kjøkken sammen med så dyktige kokker!