Kommunelegen om korona: Ring, ikke oppsøk lege!

SKYLDIG: Slik ser koronaviruset ut i mikroskop.

SKYLDIG: Slik ser koronaviruset ut i mikroskop. Foto:

Ikke oppsøk lesentrene i Lyngdal og Konsmo eller legevakten dersom du har mistanke om at du er smittet av koronaviruset. Ring først!

DEL

SMITTEFARE: Kommunelege Henriette Pettersen i Lyngdal understreker at oppfordringen skyldes hensynet til pasienter med nedsatt immunforsvar.

– Ved mistenkt smitte , ringer man til det lokale legekontoret eller til legevakten. Det vil da foretas en vurdering, og ved antatt smittetilfelle vil legen reise hjem til vedkommende. Legen vil da være iiført smittevernsutstyr, skriver kommunelegen i en epost til Lyngdals Avis..

Mistanke

Hun skriver videre:

– Et mistenkt smittetilfelle foreligger når man lider av akutt luftveisinfeksjon (hoste, kortpustethet eller feber) OG i tillegg i løpet av siste to uker før plagene startet, oppfyller minst ett av følgende kriterier:

* Har vært i områder med vedvarende spredning ( disse landene oppdateres fortløpende på folkehelseinstituttets nettsider).

Per 26. februar:: fastlands Kina, Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea, og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia).

* Har vær i kontakt med et koronavirussmittet menneske eller håndtert prøvemateriale fra et koronavirussmittet menneske.

– Vis hensyn og varsomhet ved besøk til sykehjem, kommunale boliger eller personer ivaretatt av hjemmetjenesten. Vær forberedt på at man vil kunne måtte snu i døren på sykehjemmene dersom man har feber eller andre tegn til luftveissykdom, skriver hun.

Generelle råd:

* Unngå å nyse/hoste direkte på andre.

* Hold minst en meters avstand til personer med luftveisinfeksjoner.

* Bruk god håndhygiene. Vask hendene med såpevann. Hånddesinfeksjon kan benyttes dersom man ikke har rennende vann tilgjengelig.

* Hoste i engangstørkle eller armhulen.

– Vi er i beredskap, og skal yte vårt beste ved et eventuelt utbrudd, lover komminrlege Henriette pettersen, og understrekler at rådene følger det norske folkehelseinstitutts retningslinjer.

Artikkeltags