Korona: Dette er tiltakene

KORONATILTAK: Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie, statsminister Erna Solberg og helsedirektør Bjørn Guldvog presenterer koronatiltakene på pressekonferansen på Statsministerens kontor 12. mars 2020. F

KORONATILTAK: Direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie, statsminister Erna Solberg og helsedirektør Bjørn Guldvog presenterer koronatiltakene på pressekonferansen på Statsministerens kontor 12. mars 2020. F Foto:

– I dag kommer den norske regjeringen med de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid. Det er helt nødvendig, sier statsminister Erna Solberg. Torsdag stengte helsemyndighetene store deler av Norge!

DEL

KORONA: – Vi gjør dette for å begrense smitte som er ufarlig for veldig mange, men som kan være veldig farlig for noen. Dette gjør vi for å beskytte de av oss som er mest sårbare, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Tiltakene rammer hele landet, også Lyngdal.

Fredag vil regjeringen presentere tiltak for å sikre at arbeidsplassene overlever de økonomiske følgene av epidemien.

Lyngdal kommune har hatt en rekke tiltak, men de statlige tiltakene går lenger.

Kommunen har opprettet en koronatelefon som er betjent i arbeidstiden, fra klokka 08:00 til klokka 15:30.

Dette er nummeret: 97 999 600

Tiltakene

For å stoppe spredning av koronaviruset (Covid-19) og bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester har Helsedirektoratet bestemt at følgende institusjoner skal holde stengt:

* Barnehager.

* Barneskoler.

* Ungdomsskoler.

* Videregående skoler.

* Universiteter og høyskoler.

* Andre utdanningsinstitusjoner.

Følgende unntak fra pålegg om stenging gjelder: Det er samtidig viktig å opprettholde virksomheten i helse- og omsorgstjenester og andre kritiske samfunnsfunksjoner, og å unngå at personer i risikogrupper brukes til barnevakt. Ledere av barnehager og rektorer ved barneskoler må derfor sørge for et tilbud til barn av personell i helse- og omsorgstjenesten, transportsektoren og andre kritiske samfunnsfunksjoner. Det samme gjelder for barn med særlige omsorgsbehov som ikke kan ivaretas når barnehage, skole eller andre dagtilbud er stengt.

Avlyses og stenges

Helsedirektoratet har videre bestemt: at fatter videre med hjemmel i smittevernloven § 4-1 andre ledd vedtak om forbud mot/stenging av:

* Kulturarrangementer forbys.

* Idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs.

* Alle virksomheter i serveringsbransjen med unntak av kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand. Servering av mat skal ikke skje som buffet må stenge Forbudet omfatter restauranter, barer, puber og andre utelivssteder.

* Treningssentre må stenge.

* Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, piercing og liknende må stenge.

Vedtakene er gjort etter Smittevernlovens paragraf 4 – 1.

* Svømmehaller, badeland og liknende må stenges.

Du kan lese tiltakene Helsedirektoratet har innført her!

Lyngdal

I Lyngdal innebærer tiltakene at kinoforestillinger er avlyst inntil videre.

Det samme gjelder konserter og sceneforestillinger i Kulturhuset i mars og april.

Konserter og arrangementer andre steder, blant annet konserten med Grethe Stulien Lauen og band på Fat Tire Garage , er avlyst.

Den norske kirken har avlyst alle gudstjenester i Agder og Telemark bispedømme inntil videre. Det samme har Lyngdal frikirke, Filadelfiakirken i Lyngdal, Misjonskirken i Lyngdal, Lyngdal bedehusforsamling, Zion på Konsmo, Byremo bedehus, Salem i Lyngdal, Eben Eser på Byremo.

Også andre menigheter og trossamfunn har antakelig avlyst møter og gudstjenester inntil videre, men Lygdals Avis har ikke klart å få full oversikt over dette.

Artikkeltags