Gå til sidens hovedinnhold

Korona: Tre nye smittetilfeller i Lyngdal – skoleklasser i karantene

I alt er nå seks personer smittet og i isolasjon.

PANDEMIEN: Det meldte ordfører Jan Kristensen på sin facebookkonto lørdag kveld.

Flere vil nå også bli satt i karantene på bakgrunn av disse siste tre, og det vil bli foretatt testing i løpet av helga.

Kommuneoverlegen i Lyngdal melder at to av de smittede testet seg på bakgrunn av symptomer, og fikk påvist smitte. Smittekilden er ikke kjent.

Skoler

Som følge av dette er to nærkontakter og en klasse ved Eilert Sundt videregående skoles avdeling i Lyngdal satt i karantene. I denne klassen er det ifølge kommuneoverlegen elever fra omliggende Lister-kommuner, men elevantallet skal ikke være høyt. Disse testes fortløpende når klasselistene kommer inn, og de testes i sine respektive kommuner.

Det tredje rapporterte smittetilfellet lørdag kveld er familiemedlem til en person som fikk påvist smitte fredag. Vedkommende befant seg som følge av dette allerede i karantene. Som konsekvens er nå også 1. til 3. klasse ved Konsmo skole satt i karantene.

Som tidligere meldt er det også påvist smitte hos tre personer tilknyttet Byremo videregående skole. Hvorav én er hjemmehørende i Lyngdal. De to andre skal være hjemmehørende i Farsund og Evje. Som følge av dette er to klasser på Byremo videregående satt i karantene. Det vil totalt si 30 elever, som er bosatt fra Finsland i øst til Lista i vest. Fire av elevene er bosatt i Lyngdal kommune.

Det er per lørdag 29. mai totalt seks aktivt smittede og isolerte personer i Lyngdal. Det er så langt ikke oppgitt noe totalt antall på personer i karantene. Men før smitten som ble påvist lørdag var tallet 28.

Vaksiner

I en periode nå er det prioritert å vaksinere de 200 som i februar og mars fikk Astra Zeneca med dose 2. Det har ikke vært doser nok til å kalle inn så mange nye til dose 1-vaksinering, melder Lyngdal kommune på sine hjemmesider.

Vaksiner settes nå bare i Fibohallen, med 250-350 doser per kveld en til to kvelder i uken, primært onsdager og torsdager.

Til uka ser det ut til at Lyngdal får flere vaksinedoser igjen, slik at nye kan bli kalt inn til dose 1-vaksinering. Det er fortsatt personer i ulike risikogrupper som blir kalt inn.

Det er ikke åpnet for påmelding for de under 65 år utenfor risikogruppene, men det er håp om å ha en løsning klar for dette snart. Det vil bli meldt ut når dette er klart.

Lyngdal fikk 462 doser i uke 21. I uke 22 mottar Lyngdal 636 doser. Rundt halvparten vil bli fordelt til dose 2, resten går til lyngdøler som nå kalles inn til dose 1.