Koronastatus: Smittefri etter karantene

En av de tre som har vært smittet koronasmittet i Lyngdal er nå ute av karantene, symptom- og smittefri.

DEL

KORONA: Det er ikke registrert flere smittede i Lyngdal.

Vedkommende som nå er ute av karantene, er dokumentert smittefri, skriver Lyngdal kommune i sin daglige koronaoppdatering på mandag.

Barn og unge

Det er så langt testet godt over hundre personer i Lyngdal. Personer uten symptomer på akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller kortpustethet testes ikke.

Lyngdal helsestasjon har opprettet en egen telefon for barn og unge som trenger en voksen å snakke med. Den er operativ alle hverdager fra og med mandag 23. mars, i tidsrommet mellom klokka 09:00 og klokka 15:00. Helsesykepleierne ved helsestasjonen står bak initiativet. Telefonen har nummer 476 32 041.

Biblioteket

Lyngdal bibliotek er fortsatt fysisk stengt, i tråd med nasjonale og lokale beslutninger. Biblioteket ønsker imidlertid å gi et tilbud til sine brukere i perioden det må holdes stengt, og tilbyr nå «take away-bibliotek». Tilbudet blir tilgjengelig fra og med tirsdag 24. mars.

Tilbudet går ut på at man kan bestille bøker fra biblioteket på nett, epost eller telefon ved hjelp av nasjonalt bibliotkkort og pinkoder.

Bøker som allerede er utlånt, må lånerne beholde hjemme inntil videre. Dette for å unngå potensiell smittefare. Det vil derfor ikke påløpe purregebyr i denne perioden.

Smittevernkurs for ansatte:

Stadig flere av Lyngdal kommunes rundt tusen ansatte har nå gjennomført elæringskurset i grunnleggende smittevernrutiner for helsetjenesten. Status nå er at 550 ansatte har tatt kurset.

– Dette er imponerende, sier kommunedirektør Kjell Olav Hæåk.

Dette er en del av det omfattende arbeidet som gjøres i kommunen for å være i forkant dersom korona-situasjonen eskalerer ytterligere, og helse- og omsorgstjenestene trenger tilførsel av ressurser fra andre kommunale virksomheter.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken