Håper på fortsatt utleie etter omregulering

OMREGULERING: Siv Aavik tok opp forholdene rundt Korshamn rorbuer flere ganger som kommunestyremedlem. Nå skal område omreguleres til fritidsboliger.

OMREGULERING: Siv Aavik tok opp forholdene rundt Korshamn rorbuer flere ganger som kommunestyremedlem. Nå skal område omreguleres til fritidsboliger. Foto:

Korshamn rorbuer vil omreguleres fra reiselivsnæring til fritidsboliger. I Korshamn er mange opptatt av at omregulering ikke må sette bom for næringsvirksomhet. Siv Aavik håper på fortsatt utleie.

DEL

NYTT FORMÅL: Det er Sameiet Korshamn Marina 1, Sameiet Korshamn Marina 2 og Korshamn Eiendom AS som står bak forslaget, om reguleringsendring, melder regionavisen Lister24.

En viktig forutsetning for at Korshamn rorbuer i det hele tatt ble tillatt bygget, var at det skulle skje næringsvirksomhet innenfor reiselivsnæringen i anlegget.

Reaksjoner lokalt

Den næringsmessige utleievirksomheten i anlegget avtok etter hvert, og forsvant helt. I stedet ble mange av leilighetene utseksjonert.

I Korshamn førte overgangen fra reiselivsvirksomhet til utseksjonering av fritidsboliger reaksjoner.

Siv Aavik, som satt i Lyngdal kommunestyre for Fremskrittspartiet, var blant dem som pekte på at restauranten ved anlegget var bygd om til leiligheter uten godkjennelse.

Opptatt av næringsvirksomhet

– I utgangspunktet er jeg fortsatt opptatt av at det fortsatt må være næringsvirksomhet knyttet til turisme i Korshamn, sier hun.

– Selv om en omregulering vil innebære at det ikke lenger knyttes krav om utleie til leilighetene i anlegget, håper jeg mange av eierne fortsatt vil leie ut på privat basis, sier hun.

Les også: Siv ønsker svar om rorbuer i Korshamn

Les også: Tilsyn avdekker lovbrudd ved Korshamn rorbuer

Den eksisterende reguleringsplanen for området er fra 1996. All utleievirksomhet i regi av utbyggerne ble avviklet i 2009, og siden den gang har det i realiteten ikke vært næringsvirksomhet på området.

Det er Asplan Viak som skal stå for omreguleringen.

Artikkeltags