KORONA: Det kommer frem i en pressemelding tirsdag morgen. Der står det at første runde med testing av elever og ansatte ved Konsmo skole er gjennomført, og status fortsatt er seks smittede.

Konsmo skole holder stengt ut uken på grunn av smitten.

– Trolig vil også skolen være stengt mandag 7. juni, står det i pressemeldingen.

Videre står det at forbindelsen mellom de smittede ikke er klar, ifølge kommuneoverlege Henriette Pettersen. Det gjør at smittesporing har vært mer krevende.

– Men etter første runde med testing er det altså ikke påvist nye smittetilfeller knyttet til Konsmo skole. Som kjent er også en klasse ved Eilert Sundt videregående skoles avdeling i Lyngdal satt i karantene, grunnet smitte hos én elev der. I denne klassen er det ifølge kommuneoverlegen elever fra omliggende Lister-kommuner, og de testes i sine respektive kommuner. Smittekilden er ikke kjent, og det er så langt påvist smitte hos til sammen fire personer tilhørende samme miljø, hvorav altså én er elev i nevnte klasse, heter det i pressemeldingen.

Det er i tillegg påvist smitte hos tre personer tilknyttet Byremo videregående skole. En av disse er fra Lyngdal.

– Som følge av dette er to klasser på Byremo videregående i karantene. Det vil totalt si 30 elever, som er bosatt fra Finsland i øst til Lista i vest. Fire av disse elevene er bosatt i Lyngdal kommune, står det videre.

Det er da elleve personer aktivt smittet i Lyngdal. Det er cirka 160 personer i karantene.

Ny måte å avtale test på

– Fra og med 1. juni har teststasjonen i Lyngdal fått på plass en ny løsning for å bestille korona-test. Dette kan nå gjøres via nett. Når du logger deg inn her, med kodebrikke fra banken, bank-ID på mobil eller tilsvarende, vil du se hvilke timer som er ledige og du kan selv booke egen avtale. Det jobbes også med å få på plass tilsvarende løsning for vaksinering, fremkkommer det i pressemeldingen.

Vaksinering

I samme pressemelding står det også om vaksinestatus. Vaksinekoordinator Åshild Gysland forteller der at det i løpet av uken er planlagt å sette 372 førstedoser og 264 andredoser i Lyngdal kommune.

I neste uke vil det bli satt 222 førstedoser og 294 andredoser.

«Vi nærmer oss nå ferdig med lavrisikogruppene. Det vil si at vi snart kan starte opp med aldersgruppe 55 til 64 år. Dette er en yrkesaktiv gruppe, og vi håper snart å få til en digital løsning også for vaksinepåmelding slik at de selv kan sette seg opp til vaksineringstidspunkt som passer», sier Gysland i pressemeldingen.