Mange ville høre om laksesentrene

INNLEDET: Alf Olsen, daglig leder i Stiftelsen nasjonalt villakssenter innledet til debatt. Foran til høyre Jan Kristensen, som er styremedlem i stiftelsen, og daglig leder ved senteret i Kvåsfossen, Anne Charlotte Westerås.

INNLEDET: Alf Olsen, daglig leder i Stiftelsen nasjonalt villakssenter innledet til debatt. Foran til høyre Jan Kristensen, som er styremedlem i stiftelsen, og daglig leder ved senteret i Kvåsfossen, Anne Charlotte Westerås. Foto:

Laksefiskerne i Lyngdal og Vest-Agder møtte mann- og kvinnesterkt opp da fremtiden til landets laksesentere sto på dagsorden.

DEL

KVÅSFOSSEN: Naturlig nok ble møtet holdt på Sørnorsk laksesenter ved Kvåsfossen.

Alf OIsen. daglig leder for Stiftelsen Nasjonalt villakssenter, innledet med å orientere om tilstand og planer ved de fire institusjonene som er med i nasjonalt villakssenter.

Økonomisk uføre

Kvåsfossen ble medlem av stiftelsen ved opprettelsen i høst, men er etter tre års drift kanskje det til nå mest etablerte senteret senteret i stiftelsen.

Stiftelsen nasjonalt villakssenter består av enheter i Lærdal, Namsos og Tana, foruten laksesenteret i Kvås. Norsk villaksenter i Lærdal har de siste årene vært i et økonomisk uføre. Nasjonalt laksesenter har imidlertid kommet inn på statsbudsjettet, med en bevilgning på 7,6 millioner kroner for 2020.

Lyngdalsordfører Jan Kristenen er styremedlem i den nasjonale stiftelsen.

Statsbudsjettet

– Vi forutsetter at bevilgningen for 2020 videreføres. 7,6 millioner dekker rundt halvparten av det finansieringsbehovet stiftelsen har, kunne Olsen fortelle.

Han snakket også om problemene i Lærdal, der besøkstallene har stupt fra 40 000 ved åpningen i 1996 til 7000 nå.

Han fortalte at målsettingen til Stiftelsen nasjonalt villakssenter er å formidle kunnskap om villaksen og om villaksens betydning for næringsutvikling og verdiskapning.

Lyngdals Avis kommer tilbake med mer stoff om debatten som fulgte i torsdagen papiravis!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken