Lyngdal kommune stenger koronatelefonen

KORONATELEFONEN: Oddveig Skårland Georgescu var blant dem som betjente den kommunale koronatelefonen. Til venstre kommunalesjef Ronn6y Bjørnvåg.

KORONATELEFONEN: Oddveig Skårland Georgescu var blant dem som betjente den kommunale koronatelefonen. Til venstre kommunalesjef Ronn6y Bjørnvåg. Foto:

Antall henvendelser til den kommunale koronatelefonen har stupt.

DEL

AVSLUTTES: Derfor har Lyngdal kommune besluttet på avvikle tilbudet.

Les også: Her får du svar på spørsmål om korona

Mandag fikk telefonen åtte henvendelser, tirsdag bare fire.

Legevakttelefon

«Det er derfor besluttet å avvikle tjenesten ettersom det ikke er formålstjenlig å sette av ressurser til dette når behovet ikke lenger er særlig stort», heter det i den daglige pressemeldingen Lyngdal kommune sender ut i forbindelse med koronakrisen.

Kommunen antar at grunnen til at antall henvendelser er blitt så kraftig redusert henger nok sammen med at Flekkefjord interkommunale legevakt også har etablert en koronatelefon, i samarbeid med legevaktene i Sirdal og Farsund.

Mye god informasjon om korona er dessuten tilgjengelig via Folkehelseinstituttets nettsider og andre kanaler.

Lyngdal kommunes koronatelefon ble opprettet 12. mars. Den vil bli vurdert gjenopprettet dersom utviklingen skulle tilsi det.

Barn og unge

Lyngdal helsestasjon har opprettet en egen telefon for barn og unge som trenger en voksen å snakke med. Den er åpen alle hverdager fra klokka 09:00 til klokke 15:00. Denne telefonen har nummer 476 32 041.

På Lyngdal kommunes hjemmeside er det ellers samlet en oversikt over flerehjelpetelefoner og støttekanaler for barn, unge og omsorgspersoner: https://www.lyngdal.kommune.no/no/aktuelt/stottekanaler-for-barn-og-unge/

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken