Gå til sidens hovedinnhold

Lyngdal: Krisetiltak forlenges ikke

Den lokale forskriften om ventekarantene som ble innført fra og med 29. april til og med torsdag 6. mai, forlenges ikke. Konsmo skole er i normal drift igjen.

ANBEFALINGER: Den erstattes av sterke anbefalinger om ventekarantene, melder Lyngdal kommune etter torsdagens møte i kriseledelsen.

Basert på kommuneoverlegens risikovurdering diskuterte kriseledelsen seg torsdag fram til at den lokale forskriften om utvidet ventekarantene ikke skal forlenges ut over 6. mai.

Individuelle pålegg

Når det gjelder karantene og karantebestemmelser har kriseledelsen forståelse for at dette lett kan oppleves noe forvirrende. Men det enkle svaret er at for den dette gjelder så må vedkommende forholde seg til de pålegg og beskjeder som blir gitt individuelt fra helsepersonell som ilegger karantene.

Kriseledelsen drøftet også om det bør vedtas en lokal forskrift om arrangementer til over 17. mai. Men valgte i stedet å gå ut med sterke anbefalinger til innbyggerne om å avstå fra, avlyse eller utsette planlagte innendørs arrangementer i perioden fra fredag 7. mai til tirsdag 18. mai.

Også for utendørs arrangementer anmodes det om å vise aktsomhet.

Stengt

• For sine egne ansatte anbefaler Lyngdal kommune fortsatt bruk av hjemmekontor for de som har muligheten til det. Møter skal skje på digitale plattformer.

• Publikumsmottaket i Lyngdal rådhus og Konsmo kommunehus forblir stengt til over 17. mai.

• Kinoforestillinger og sceneaktivitet i Lyngdal kulturhus innstilles, og ungdomsklubben Rocky forblir stengt inntil videre.

Skolene

Virksomhetsleder for skolene i Lyngdal, Ingrid Alden, kunne informere kriseledelsen om at alle skolene nå igjen har ordinær undervisning på gult nivå.

Med unntak av en klasse ved Lyngdal ungdomsskole som er i karantene.