FUNNET: En privatperson på båttur fikk lørdag klokken 08:46 øye på en tom båt som var drivende vest for Vårøy i Lindesnes. Han tok så kontakt med båteier, som kunne opplyse om at han hadde en sønn som dro fra hytta på Vårøy klokken syv i dag morges, som var på vei til Båly for å hente andre personer, opplyser operasjonsleder John Repstad ved Agder-politiets operasjonssentral til Lyngdals Avis.

De koblet dette rast til at vedkommende, en mann i 20-årene, hadde falt over bord. Det ble sendt redningsskøyte og Sea King-helikopter til stedet. Kystvakten var også til stede, opplyser Repstad.

Det ble foretatt et søk, og savnede ble funnet stående på et skjær på vestsiden av Våre.

– Vi har to privatpersoner som har gjort en veldig bra jobb her. Skryt både den personen som så den drivende båten, og meldte ifra i første omgang. Dette gjorde at vi raskt kom gang med søket, og fikk funnet den savnede raskt. Men også privatpersonen, som ivaretok den savnede mens han stod på skjæret, sier Repstad.

Vedkommende som i påvente at Sea King-helikopter hadde gitt mannen i 20-årende varme klær, er ikke politiet kjent med hvem er.

Redningsskøyten var tett opp til skjæret, og forsøkte å redde personen. Det ble likevel besluttet å vente til Sea King-helikopter var på stedet, grunnet vanskeligheter som følge av grunt farvann rundt skjæret, opplyser Repstad til Lyngdals Avis.

Det har vært en del frivillige mannskap som har deltatt i søket, men grunnet en del sjø på stedet, var det begrenset hvor mange som kunne jobbe ute på sjøen, med hensyn til størrelse på båt.

Politiet har foreløpig ikke informasjon om hva som er årsaken til hendelsen, da mannen var noe nedkjølt, og ble fløyet direkte til sykehus i Stavanger for undersøkelse.