BEVISKRAV: Politiinspektør Liv Versland Seland viser i en epost til Lyngdals Avis til de strenge beviskravene som gjelder i starffesaker når hun begrunner henleggelsen.

Det er temmeloig nøyaktog ett år siden ransforsøket. På morgenen den 27. januar i fjor ble Mix-kiosken i Lyngdal ranet. Senere på dagen ble Pit Stop gatekjøkken/bensinstasjon på Kvinesheia forsøkt ranet.

Les også: Væpnet kioskran – bevæpnet politi leter etter gjerningspersonen

Politiet så disse sakene i sammenheng både på grunn av tidsaspektet, modus og vitneobservasjoner.

Det har totalt vært fem personer siktet i sakene.

To av dem ble klarert ut av sakene tidlig – og sakene ble for disse to henlagt på intet straffbart forhold bevist allerede i februar 2022.

De andre tre har vært siktet frem til i dag, opplyser Seland.

– Det er gjort en grundig og omfattende etterforskning av de to hendelsene, men det har dessverre ikke lykkes politiet å oppklare dem. Påtalemyndigheten har vurdert sakene slik at det strenge beviskravet som gjelder i strafferetten ikke er oppfylt for noen av de tre som fortsatt er siktet. Sakene er derfor henlagt på bevisets stilling for alle tre, heter det i eposten fra politiinspektøren.

I løpet av det siste året har saken fått stor oppmerksomhet. I februar i fjor ble saken tatt opp av TV2-programmet «Åsted Norge».

Les også: Etter «Åsted Norge»: Politiet håper på mange tips

Les også: Nå er tre unge, lokale menn siktet for Mix-ranet i Lyngdal