ÅPNER: – Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser Lyngdals Avis så ofte, kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt, sier redaktør Lars Rekaa.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet gjøres i forbindelse med at Lyngdals Avis gjenoppretter kravet om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i Lyngdals Avis vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at Amedia, som er tjenesteleverandør for Lyngdals Avis, ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Rekaa.

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. +Alt gir lesere som velger dette abonnementet tilgang til alle Amedia-avisene. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Her er noen av de viktigste sakene vi har publisert de siste dagene som du nå kan lese:

Timmy har gitt fra seg nøklene etter 20 år: – Nå skal jeg lære folk å vaske bil

Gislefossen: Grunneier ber kommunen søke juridisk hjelp

Lyngdal sa nei til lavere bro over Lygna

Overveldet av suksessen: – Det blir en ny sesong for Nissene på Jurtoppen!

Arkitektfirma ansetter fire nye – skal ansette flere