KORONA: Berge skole går tilbake til gult nivå etter å ha vært på rødt siden mandag 26. april. Smittetallet i Lyngdal synker, og de seneste innmeldte tilfellene har vært husstandsmedlemmer knyttet til utbruddet på Berge barneskole. Det vil si at disse allerede var i karantene da smitten ble påvist.

Det er nå 32 personer med aktiv smitte isolert i Lyngdal. Det er en nedgang på 11 personer sammenlignet med fredag 30. april.

Omtrent 65 personer er i karantene. Det vises til at mange av disse er i karantene etter å ha vært nærkontakt til smittede i Lindesnes.

De fleste skolene har gått tilbake til fysisk undervisning

Virksomhetsleder for skolene i Lyngdal kommune, Ingrid Alden, opplyste om at de fleste skolene har gått tilbake til ordinær undervisning mandag 3. mai.

– Det er fortsatt noe bruk av hjemmeskole, men situasjonen er i ferd med å normalisere seg. På den bakgrunn besluttet kriseledelsen at Berge barneskole kan sette i gang prosess for å gå tilbake til gult nivå, heter det i pressemeldingen.

– For øvrig presiserte Alden at alle foresatte med samfunnskritiske funksjoner, og barn med særskilte behov, i hele denne perioden har hatt fysisk skoletilbud, står det videre.

Lyngdal Kristne Grunnskole har også gått tilbake til ordinær undervisning for alle trinn.

Ny massevaksinering neste uke

Pressmeldingen avsluttes med å melde om ny gruppevaksinering neste uke. Vaksineringen planlegges å bli gjennomført i Fibohallen onsdag 12. mai. Denne gangen blir det satt over 300 doser.