Gå til sidens hovedinnhold

Null smitte i Lyngdal ved inngangen til jul

Det er ikke registrert koronasmitte i Lyngdal per lille julaften. 700 mennesker har meldt seg for vaksinering.

VAKSINE: Det er fortsatt to nærkontakter i karantene.

De første koronavaksinene i Lyngdal vil bli gitt beboere på institusjoner.

Den videre vaksineringen av personer over 65 år vil foregå i Lyngdalshallen. Tidspunkt for dette blir kunngjort senere, melder kommunen i en pressemelding.

Personer over 65 år som ønsker vaksine, er bedt om å snarest registrere seg via koronatelefonen, 979 99 600. Dette er kunngjort på Lyngdal kommunes hjemmeside, gjennom annonser i de to lokalavisene og på sosiale medier.

Vaksineplan

Fredag 18. desember le kommunen plan for vaksinering oversendt Fylkesmannen i Agder fredag. Planen oppdateres fortløpende etter hvert som det kommer ny informasjon fra sentrale myndigheter.

Det er foreløpig ikke satt noen oppstartsdato for vaksineringen i Lyngdal kommune. De første dosene med vaksine kommer trolig like over nyttår.

Mengde og hyppighet i leveranser av vaksine videre utover i 2021 er heller ikke kjent. Det vil sannsynligvis være begrenset med vaksinedoser i starten, så det vil kunne ta tid før alle i målgruppene får tilbud om vaksine.

Det er tirsdag 22. og onsdag 23. desember i tillegg sendt ut SMS til innbyggere over 65 år som er registrert i folkeregisteret med telefonnummer i Lyngdal.

Vaksinering av personer under 65 år vil det komme mer informasjon om etterhvert. Personer i denne gruppen trenger ikke å ringe.

Holder ekstra åpent

Både korona-telefonen og luftveisklinikken med lavterskeltesting holder åpent også 2. juledag, 26. desember. Dette for at innbyggerne skal ha et tilbud om testing som ikke belaster legevakten i Flekkefjord.

Siste uken er det ved luftveisklinikken på Rom blitt testet 195 personer. Så langt i desember er 541 personer testet for koronasmitte, mens det totale antall så langt i år er 5900 personer. Som er godt over halvparten av Lyngdal kommunes samlede innbyggertall.

Kriseledelsen i Lyngdal kommune uttrykker stor glede og lettelse over at vi nå går en julehøytid i møte med null registrerte smittede personer i Lyngdal, heter det i pressemeldingen.