Ønsker seg plasser for bobiler

BOBIL: Jannicke Tolfsen ved Camp Lyngdal ønsker å lage oppstillingsplasser for 50 bobiler.

BOBIL: Jannicke Tolfsen ved Camp Lyngdal ønsker å lage oppstillingsplasser for 50 bobiler. Foto:

Camp Lyngdal ønsker å regulere et område for bruk til bobiler på campingplassen. Men de er ikke de eneste som ser for seg mer satsing på bobilturister.

DEL

CAMPINGLIV: Det finnes nemlig flere som snakker varmt om å få til noe som til nå ikke har vært en prioritert satsing i Lyngdal. Bobiler blir det nemlig bare flere og flere av, men de fleste kjører bare forbi Lyngdal.

– Og sånn skal det vel ikke være, sier Thor Ove Aas, daglig leder i markedsforeningen, og Karl Igland, daglig leder og en av eierne i Sentrumsgården.

FOR BOBIL?: Parkeringsplassen like ved siden av miljøgaten i sentrum kan være en aktuell plass for parkering av bobiler.

FOR BOBIL?: Parkeringsplassen like ved siden av miljøgaten i sentrum kan være en aktuell plass for parkering av bobiler. Foto:

Camp Lyngdal

Men det er ikke i sentrum man er kommet lengst med planene. Ute ved Kvavik ligger Camp Lyngdal. Der er det allerede gjort en del forberedelser med tanke på plasser for bobiler.

LES OGSÅ: Dette er noe vi kan få til

– I våre planer er det inne 50 oppstillingsplasser for bobiler, sier Jannicke Tolfsen.

Ved campingplassen er det innom noen bobiler allerede, men planen er faste plasser med nummer på. På den måten kan også bobilene kjøre seg en tur for så å komme tilbake til plassen de bestilte.

– Vi har i dag tømmeanlegg, men skal hvis det blir godkjent, også ha inn det andre som er nødvendig, som vann og uttak for strøm ved oppstillingsplassene.

God sommer

På campingplassen ved Kvavik er det god plass til å utvide. Eierne har nemlig hele 90 mål som de eier.

– Vi trives godt her, og har hatt en god sommer både i år og i fjor. Så vet vi jo også det at er en del ting som planlegges i Lyngdal og vi ønsker å være i forkant. Familieparken nærmer seg og dette med oppstillingsplasser for bobiler har vi lyst å ha på plass før det.

Det har allerede vært møter med kommunen om reguleringsplanen.

– Vi har så langt ikke fått noen innsigelser mot dette, og vi både tror og håper dette skal gå i orden, fortsetter hun.

Godt belegg

Ved campingplassen er det i dag 175 faste vogner som står. Men i tillegg er det gjort noen oppgraderinger, for man har også nå totalt 60 sengeplasser i leiligheter og 40 sengeplasser i hytter.

– Vi ser at det blir fler og fler nye turister, og mange av dem blir gjerne lenger enn det som har vært normalen tidligere. Da må vi også tilby ting som gjør at de trives.

KVAVIK: I dette kartet går det frem hvor man ønsker oppstillingsplasser for bobiler.

KVAVIK: I dette kartet går det frem hvor man ønsker oppstillingsplasser for bobiler. Foto:

Går det som de håper skal det være asfalt der hvor bobilene skal parkere og gress mellom.

– Det er noen inngrep som må gjøres, men dette kommer som vi ser det ikke i skade for skogene som er er ved det aktuelle stedet.

– Kjør på!

Vel tre mil unna finner vi bobilparkeringen i Flekkefjord. I sommer hadde Flekkefjord hatt 500 flere bobiler på besøk enn året før.

– Det har gått opp hvert år. Det går veldig bra, sier næringssjef Hans-Egill Berven.

I fjor til og med august kom det 3187 besøkende. I årets august er tallet oppe i 3627 i år.

Til sammenligning var det 2896 bobilturister i 2017. I Flekkefjord koster det 260 kroner døgnet å parkere ved Lasta - som ligger rett ved sjøkanten og bare en liten spasertur unna sentrumsgatene i byen.

FLEKKEFJORD: I Flekkefjord er det bobilparkering på Lasta. I år har nærmere 4000 bobiler besøkt Flekkefjord.

FLEKKEFJORD: I Flekkefjord er det bobilparkering på Lasta. I år har nærmere 4000 bobiler besøkt Flekkefjord. Foto:

– Her må ikke Lyngdal tvile et eneste sekund. Dette trekker flere turister til byen og de legger igjen penger hos det lokale næringslivet. Her i byen har vi bobilturister fra flere land, som Tyskland, Sverige, Frankrike, Danmark og Belgia. Vi har til og med hatt en campingbil fra Canada innom - og selvsagt mange norske. Her er det bare å kjøre på, ikke nøl, fortsetter han.


Artikkeltags