Ordfører om serveringsstedene: – Det er veldig synd

Ordfører Jan Kristensen føler med serveringstedene som må stenge ned som følge av smitteutbruddet, men kan ikke oppfordre innbyggere til å dra ut for å spise slik situasjonen er nå.

DEL

I går skrev Lyngdals Avis om Jonas B som lukket dørene og permitterte 19 ansatte. Styreleder Tore Gjesteland viste forståelse for kommunens situasjon, men etterlyste samtidig en offentlig uttalelse om at det er greit å ta seg en matbit ute. Kristensen sier han ikke kan gi en slik oppfordring nå, men sier han vil oppfordre innbyggere til å støtte bransjen når smittesituasjonen er håndtert.

– Jeg har hatt samtale med Gjesteland og fortalt at vi ikke kunne gå ut med oppfordring til innbyggerne nå om å spise ute, nå som vi har vedtatt forskrift om maks fem personer i samlinger. Vi støtter selvfølgelig serveringsbransjen og vil når situasjonen igjen tillater det, oppfordre innbyggerne til å benytte de lokale tilbudene som finnes i serveringsbransjen, sier han.

– Veldig synd

Kristensen har medfølelse med en bransje som er hardt rammet av pandemien.

– Det er veldig synd at vi nå får en ny stor bølge med smitteoppblomstring i Norge og lokalt i vår region, som rammer denne viktige næringen enda en gang. Når dette i tillegg kommer utenom høysesongen, merkes det enda tyngre på næringene. Vi vil derfor støtte opp der vi kan i forhold til å benytte oss av utestedene lokalt, når begrensningene er sannsynligvis snart er over, og vi går inne i adventstiden, sier ordføreren.

– Ble tatt bort som et teppe under beina

– Vi forstår hvorfor de er tydelige i kommunikasjonen sin. Slik man kan få kontroll så fort som mulig. Arbeidet de gjør har vært veldig bra, sier daglig leder ved Jonas B, Tor Andre Gjesteland om kommunens håndtering.

Gjesteland opplever at bransjen har store vanskeligheter og håper smittesituasjonen bedrer seg så fort som mulig slik at folk våger å dra ut for å spise igjen.

– Når vi har syv personer på jobb på en søndag og 100 kroner i kassen, ser det ikke lyst ut. Hele grunnlaget vårt ble tatt bort som et teppe under beinene på oss, sier han.

Åpner når det blir mulig

Gjesteland er tydelig på at dørene vil åpne igjen. Bedriften jobber med en gjenåpningsplan og forberede seg på å åpne så fort situasjonen tillater det.

ÅPNER NÅR DE KAN: Tor Andre Gjesteland, til høyre, forteller at Jonas B åpner med redusert bemanning når det er mulig. Her med servitør Dost Shinwari ved en tidligere anledning.

ÅPNER NÅR DE KAN: Tor Andre Gjesteland, til høyre, forteller at Jonas B åpner med redusert bemanning når det er mulig. Her med servitør Dost Shinwari ved en tidligere anledning.

– Vi følger med og vil åpne igjen når vi ser bilene kjører i sentrum og folk beveger seg ut igjen. Vi åpner dørene ved første anledning når det er mulig, men det blir mest sannsynlig med redusert bemanning frem til vi ser det er levedyktig, sier avslutter Gjesteland.

Artikkeltags