Gå til sidens hovedinnhold

Polen-komite med spennende prosjekter: Vil sette opp Mamma Mia! musikal

Musikal, mopedlotteri og sponsede t-skjorter er blant planene til polenkomiteen, når det skal samles inn penger til neste års Polen-tur. Nå gjenstår det å se om de kan få prosjektene i havn.

For abonnenter

POLENTUR: Gjengangerne når det kommer til dugnad for Polen-turen er fortsatt på plass. Vaffelsalg på Obs, varetelling, innsamling av bilbatterier og salg av dopapir og sokker. Kreativiteten til 8. klasse på Lyngdal ungdomskole skal det likevel ikke være noe å si på.

– Vi jobber med å få til en oppsetning av Abba-musikalen Mamma Mia! og lotteri med en moped som hovedpremie, sier Marius Egerhei, leder av polenkomiteen.

Mamma Mia!

Ideen kom opp på det første komitemøtet i oktober, og slo raskt rot.

– Jeg er utdannet dramapedagog, og tente kjapt på ideen. Vi måtte likevel tenke grundig gjennom det, for av erfaring vet jeg hvor mye arbeid som ligger bak, sier Lise Christensen.

Nå har over 30 elever blitt med på prosjektet, og har allerede startet med øvingen.

– Vi øver hver tirsdag, og er mellom 20-30 på hver øving.

Mangler sangpedagog

Christensen er ansvarlig for prosjektet, og stiller opp og bidrar med sitt felt. Likevel står de overfor et problem som kan skrote hele prosjektet.

– Vi trenger en sangpedagog med på laget for å få dette til. Utvikling av sangerne er ikke noe jeg kan hjelpe med, og det er viktig at elevene får den hjelpen de trenger for å stå på scenen for å føle bra, sier hun.

Store inntekter

– Vi har et godt samarbeid med Lyngdal kulturhus, som har sponset oss med gratis leie og billettsalg uten provisjon. De har vært veldig samarbeidsvillige og på tilbudssiden, sier hun.

Klarer de å holde to forestillinger, kan det være snakk om store inntekter til turen.

– Spiller vi for to fulle saler, så kan vi snakke om billettsalg for nærmere 100 000 kroner. Da må likevel noen utgifter trekkes fra, blant annet lønn til lydteknikere, sier hun til Lyngdals Avis.

God erfaring å ta med seg

– Dette kan bli vanvittig gøy, og en flott lærdom for elevene å ta med seg når det kommer til teambuilding og selvutvikling, sier Christensen.

Nå håper hun at de får på plass noen som kan bidra med sangdelen, slik at de kan avholde musikalen som er planlagt fremført i midten av februar.

Spennende prosjekter

Blant de andre prosjektene til komiteen er lotteri med en splitter ny moped levert av trippel motor som gevinst.

– Her har vi likevel ikke fått avklart med lotteritilsynet om vi som skoleklasse, med foretak under godkjenning, kan avholde dette. Det må vi få på det rene først, sier Marius Egerhei.

Under møtet kom også ideen om salg av Cirkle K-kopper opp, noe de fikk til gjennom et samarbeid med Cirkle K Livold.

– Salg av Cirkle K-koppen er godt i gang, og vi får en provisjon av salget, til tross for at de selges for akkurat samme pris, sier han.

T-skjorter

Lise Christensen har enda et kreativt påfunn å fortelle om. De har nemlig kommet opp med ideen om å selge plass til reklame på en t-skjorte som skal gis til hele skolen.

– Vi har sendt ut mail til næringslivet i Lyngdal, hvor de har fått en mulighet til å kjøpe seg plass på en t-skjorte som skal gis til alle elevene på skolen. De som betaler mest, får størst plass på t-skjorten, sier hun.