Nygaard blir lokalavisdirektør – Havaas konstituert som redaktør i regionavisen Lister24

PÅ REDAKTØRKRAKKEN: Svein Morten Havaas er konstituert som ansvarlig redaktør i regionavisen Lister24.

PÅ REDAKTØRKRAKKEN: Svein Morten Havaas er konstituert som ansvarlig redaktør i regionavisen Lister24. Foto:

Fridtjof Borø Nygaard blir direktør for fem lokale mediehus på Sørlandet.Svein Morten Havaas er konstituert som ansvarlig redaktør i Farsund.

DEL

EIERSKIFTE: Schibsted-konsernet solgte nylig avisene sine på Sørlandet til Polaris media, som fra før av blant annet eier Agderposten i Arendal.

Borø Nygaard forlater nå redaktørkrekken for å bli direktør for de fem lokale mediehusene som inngår i Polaris på Sørlandet.

Fem lokalaviser

I følge en pressemelding fra Polaris media skal han som direktør ha det overordnede ansvaret for fem lokale mediehus: Grimstad Adressetidende, Lillesand-Posten, Vennesla Tidende., Lister og Lindesnes.

Samlet har de fem publikasjonene et opplag på 27 000 og en omsetning på 103 millioner kroner. Nygaard blir også styreleder i de fem driftsselskapene.

Protester

Det vakte oppsikt og interne protester da Fridtjof Nygaard, som da var ansvarlig redaktør i Lindesnes i Mandal overtok redaktøransvaret også i Lister24

Les også: Jensen forlater Lister24

Han vil ikke kommentere om avisene i Mandal og Farsund fortsatt skal ledes av en felles ansvarlig redaktør, men viser til pressemeldingen.

Der står det at «settes i gang en prosess for å få redaktøransvaret på plass i Lindesnes og Lister».

Han ønsker heller ikke å kommentere om Havaas vil være en kandidat til å overta redaktøransvaret på permanent basis.

Havaas er i dag nyhetsleder i regionavisen. I Lindesnes er nyhetsleder Petter Emil Wikøren konstituert som ansvarlig redaktør.Artikkeltags