Roar Lindland kronet mester i pro-am klassen i Porsche cup for tredje gang:– Strålende fornøyd med sesongen

SEIER: Roar Lindland cruiset inn til sammenlagtseier i pro-am klassen i Porsche cup.

SEIER: Roar Lindland cruiset inn til sammenlagtseier i pro-am klassen i Porsche cup. Foto:

Søndag formiddag ble Roar Lindland offisielt kronet mester i pro-am klassen i Porsche Supercup. At Lindland kom til å vinne sammenlagt, ble klart allerede lørdag. Likevel var han motivert til å få en god plassering.

DEL

– Det var et par nære på situasjoner der jeg rett og slett var heldig. Jeg gikk ganske hardt ut og det var mange nære på situasjoner. Jeg kjente at jeg ikke ville gjøre noe dumt og ville avslutte sesongen på en god måte. Det er ofte det siste løpet som sitter igjen når man går gjennom vinterpausen og da er det viktig at man sitter igjen med en god opplevelse, sier han.

Og god opplevelse ble det. Lindland vant sin klasse også i dag og kunne sanke inn sin tredje sammenlagtseier i karrièren.

– Jeg er strålende fornøyd med sesongen, sier Lindland.

Det avsluttende løpet ble holdt i Monza i Italia og var det siste for sesongen.

Lørdag fortalte Lindland at han planlagte å ta høyere risiko enn vanlig i søndagens finale, da sammenlagtseieren var sikret allerede på lørdag.

– Jeg vil jo gjerne gjøre en god figur i selve finalen, men det er klart: Med sammenlagtseieren i boks kommer jeg til å ta større risker søndag, sa Lindland til Lyngdals Avis etter lørdagens kvalifisering.

Champagnefeiring

Sammenlagtseieren betyr at Lindland krones som mester i sin klasse, pro-am. På premierutdelingen sto han derfor øverst på pallen og ble hyllet med nasjonalsang og champagne.

Nederlandske Larry Ten Voorde vant dagens finale i proffklassen og ble finalevinner og mester sammenlagt.

Lindland uttrykte et ønske om å fortsette også neste sesong og sa følgende til Lyngdals Avis på lørdag.

– Jeg legger ikke skjul at jeg er topp motivert. Ikke minst fordi Porsche har en ny bil på gang, sier Roar Lindland.

Etter sesongavslutningen kunne han ikke røpe noe mer, men legger til at han er spent på den nye bilen.

– Det er alltid spennende å se hvordan det slår ut. Den nye bilen kan enten passe perfekt eller ikke i det hele tatt, sier han.

Mange tester

Lindland forteller at han er imponert over hvordan arrangørene har håndtert koronapandemien.

– Vi har et godt støtteapparat og det føles veldig trygt. Det er imponerende hvor fort alt kom i gang igjen. Jeg tror det har vært rundt 40 000 tester totalt blant alle involverte. Jeg har tatt en god del selv og har etterhvert blitt vant til det, sier han.

ITALIA: Roar Lindland avsluttet årets sesong i Monza i Italia. Til Lyngdals avis la han ikke skjul på at han ønsket å fortsette også neste sesong.

ITALIA: Roar Lindland avsluttet årets sesong i Monza i Italia. Til Lyngdals avis la han ikke skjul på at han ønsket å fortsette også neste sesong. Foto:Artikkeltags