HELSEHUSET: Anmodningen kommer etter at en beboer på Helsehuset har testet positivt på korona.

Det er på det rene at vedkommende har vært innom kafeen.

Fellesnevner

Kafeen har selv valgt å stenge dørene de neste ti dagene, opplyser Lyngdal kommune i en pressemelding.

Det er for tiden seks smittede personer i Lyngdal, og fire av disse har kafeen som fellesnevner. Det uttrykkes derfor en viss uro over at et nytt lokalt utbrudd kan være under oppseiling.

De som har vært innom kafeen i tidsrommet 11. til 15. juni anmodes derfor om å teste seg. Dette gjelder personer som ikke er fullvaksinerte og som nå kjenner på symptomer. De trenger ikke å gå i karantene.

Strakstiltak

Onsdag kveld ble det iverksatt omfattende strakstiltak og smittesporing etter at en beboer på Lyngdal helsehus testet positivt for korona. Personen det gjelder er fullvaksinert.

Som en konsekvens av smitten er flere ansatte i hjemmesykepleien satt i karantene. Personen det gjelder er relativt mobil, og selv om det er flere teoretiske smitteveier, er det på det rene at vedkommende også har vært innom den tidligere Mega-kafeen i sentrum.

De to andre smittetilfellene er en kvinne, der smitten knyttes til Stavanger. Her er det få nærkontakter. Og en mann med foreløpig ukjent smittekilde. Smittesporing pågår.

Totalt antall personer i karantene i Lyngdal er nå 25.