REAGERER: Det sier Sten Sørensen, som er en av flere som har engasjert seg rundt Yasmin Kristensen.

I juli 2017 falt den første dommen i retten. Hun hadde løyet om hvilket land hun var ifra.

Flere hundre tusen kroner

Siden har familien brukt flere hundre tusen kroner for å ta saken videre. Denne uka ble det kjent Yasmin Kristensen skal utvises fra Norge i to år.

– Behandlingen i Høyesterett er umenneskelig og ubarmhjertig. At øverste domsmyndighet viser så liten forståelse er trist, sier Sten Sørensen til Lyngdals Avis.

Sørensen har tidligere sagt at myndighetene tvangsseparerer et ektepar og fratar ungene mammaen sin.

Innsamling

På Spleis er det startet innsamlingsaksjon for at Yasmin Kristensen kan ta saken videre til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

– I realiteten er innsamlingsaksjonen i mål, forteller Sørensen.

Klokken 14.30 var det samlet inn vel 47 000 kroner via Spleis.

– Men jeg har også samlet inn noen kroner. Jeg opprettet en konto i banken og der er det 15 392 kroner som skal inn i beløpet som er samlet inn, fortsetter han.

Har tro

Sørensen tror ikke at siste ord er sagt i denne saken. Hovedpastoren i Misjonskirken i Stavanger tror det vil være mulig å skjære gjennom i Strasbourg.

– Jeg er mer optimistisk. Hun kan ikke sendes til sitt hjemland, og hvor skal hun være i disse to årene? Dette vil dommerne i Strasbourg se og jeg tror det er lettere å skjære gjennom der. Yasmin hører hjemme i Lyngdal og skal bo der med familien. Det håper jeg anken i Strasbourg konkluderer med.