Gå til sidens hovedinnhold

Tiril Toft tatt ut til skyggelandslaget

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges fotballforbund har tatt ut den talentfulle lyngdalsspilleren til skyggelandslaget for J15.

FOTBALL: Som et ledd i utviklingen av unge talenter tar fotballforbundet ut spillere både til landslag og såkalt skyggelandslag i en rekke aldersbestemte klasser.

Nå skal Tiril Toft fra Lyngdal og de andre J15-spillerne delta på en talentleir i Sarpsborg i slutten av mars. Dette er det nest øverste nivået i NFFs spillerutviklingsmodell, der det neste steget er å spille landskamper.

– 2005-jentene opplever for første gang å bli plassert i en tropp som enten heter landslag eller skyggelandslag. Det er et signal om at ting begynner å spisse seg til, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland.

– Samlingen er tredelt: En inspirasjon og klapp på skuldra som forhåpentligvis medfører at spillerne trener enda litt hardere og bedre i tiden fremover, vi ønsker at spillerne skal få referanser og læring på fotballfaglige ting som er helt avgjørende, og det handler om å vise seg frem inn mot enda større oppgaver. På denne samlingen gjelder det spesielt 2005-årgangen, som snart skal spille sine første landskamper, fortsetter Grøttland.

I tillegg har forbundet tatt ut to J14-lag til samlingen i Sarpsborg. Blant 14-åringene er Lotte Egeland fra Flekkefjord.

I alt har Fotballforbundet tatt ut 20 spillere til hver av de fire troppene til samlingen.

Regionavisen Lister24 omtalte denne saken først.