Gå til sidens hovedinnhold

To nye smittetilfeller i Lyngdal, men stor nedgang i antall lyngdøler i karantene

Det er totalt 43 koronasmittede i Lyngdal kommune. Det er to nye tilfeller meldt torsdag kveld.

KORONA: Det opplyser Lyngdal kommune på sin hjemmeside. Det betyr at det er 43 koronasmittede personer i isolasjon i Lyngdal.

Det er cirka 100 personer i karantene. I går var dette tallet på rundt 500, men da karantenetiden utløp i løpet av det siste døgnet er det en stor nedgang i antall lyngdøler i karantene.

Vaksinering

Denne uken har det blitt satt totalt 400 vaksinedoser. 100 på Konsmo og 300 i Lyngdal. Neste uke mottar kommunen 300 doser. Da vil det bli vaksinert på vanlig vis ved Byremo læringssenter og Lyngdal helsehus. Men allerede i uke 19, om to uker, vil kommunen motta et større antall vaksiner som gjør at det blir ny runde med massevaksinering i Fibohallen. Det melder Lyngdal kommune i en pressemelding fredag ettermiddag.

Nesten 3000 har fått minst en dose

Totalt har 2854 innbyggere i Lyngdal kommune fått minst en vaksinedose. For tiden vaksineres risikogruppe 5, som består av innbyggere i risikogruppen i alderen 55 til 64 år. Lyngdal kommune melder at disse blir prioritert basert på informasjon den enkeltes fastlege har sendt inn.

«Ifølge vaksinekoordinator Ronny Bjørnevåg nærmer man seg raskt også risikogruppe 6, som er alder 45 til 54 år med underliggende sykdommer/tilstander», heter det i pressemeldingen.