Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye tilfeller på tirsdag og onsdag, men smittesituasjonen er relativt uendret

Det ble meldt om tre nye smittetilfeller totalt i løpet av tirsdag og onsdag, men smittesituasjonen beskrives likevel som relativt uendret.

KORONA: Dette melder Lyngdal kommune i en pressemelding onsdag ettermiddag. Det vises blant annet til at det totale antallet smittede i kommunen er redusert til tross for de tre nye tilfellene.

– Smittesituasjonen i Lyngdal er ved inngangen til langhelgen relativt uendret. Det er tirsdag og onsdag påvist tre nye smittetilfeller, men det totale antall smittede og isolerte personer er likevel redusert, fra 16 til 15. Dette fordi noen også er gått ut av isolasjon, står det i pressemeldingen.

Antall nærkontakter i karantene er i bevegelse, men er et sted mellom 50 og 60 per onsdag ettermiddag.

Testing i løpet av langhelgen

Teststasjonen på Rom er stengt på Kristi himmelfartsdag, torsdag 13. mai og på 17. mai. Fredag, lørdag og søndag er åpent som vanlig.

– Ved akutt behov for testing på de to helligdagene, kan Farsund og Flekkefjord kommune kontaktes torsdag 13. mai, mens teststasjonen i Flekkefjord kommune også holder åpent på 17. mai, heter det i pressemeldingen.

Regner med tiltak i sommer

I pressemeldingen kommer det frem at dose en vaksinering vil bremse litt opp resten av mai, da de fleste dosene som blir mottatt vil bli brukt til andredose.

– Men ut fra signalene som kommer fra sentrale myndigheter er det grunn til å anta at tempoet i ny-vaksineringen fra uke 22 igjen vil ta seg opp. Det er imidlertid lite som taler for at vaksineringen innen sommeren når et slikt omfang at det vil ha noen innvirkning på behovet for smitteverntiltak, avsluttes det i pressemeldingen.