Gå til sidens hovedinnhold

Vaksinetempoet økes – Lyngdal nærmer seg fullvaksinert befolkning

Lyngdal kommune er snart ferdig med vaksinering av de som ønsker vaksine.

VAKSINERING: Etter å ha havnet litt bak på grunn av skjevfordeling av vaksinene, har nå tempoet økt.

– Ifølge Lyngdal kommunes vaksineteam begynner det nå å knipe med å finne vaksinemottagere, såkalte vaksinander, ettersom snart alle i Lyngdal er fullvaksinert med to doser, melder Lyngdal kommune på sin Facebookside onsdag ettermiddag.

Kommunen er ferdig med vaksineringen av gruppe 1 til 8. Mens vaksineringen av gruppe 9, 10 og 11 pågår. I disse gruppene er innbyggere i alder 18-54 år.

– I uke 33 settes det i alt 800 doser. De som da vaksineres er de siste som mangler dose 1 etter ordinær plan, og en god del som får sin dose 2. I uke 34 mottar Lyngdal kommune 564 doser med Pfizer-vaksine, som settes onsdag 25. og torsdag 26. august, sammen med cirka 100 doser som vaksineteamet har igjen fra tidligere leveranse, melder kommunen.

Ny vaksine kommer neste uke

I neste uke får kommunen 1400 doser av Moderna-vaksinen, som er første leveranse av denne typen. 800 av disse dosene blir satt i uke 35, mens resten settes i uke 36.

– Dette både fordi 800 doser er maksimal kapasitet, og fordi vaksineringen i Lyngdal nå er kommet så langt at det snart ikke er flere å kalle inn, heter det i pressemeldingen.

Utsettelse

Pfizer dosene tas med minst 21 dagers mellomrom, mens Modernadosene settes med 28 dagers mellomrom.

– De som har valgt å utsette vaksinen blir som standard utsatt i 10 dager, og får så ny innkalling. Noen ringer inn og nevner en dato de er ledig fra, og får da ny innkalling etter denne dato. De vi ikke får tak i har fått et brev, der vi ber dem kontakte oss hvis de ønsker vaksinen. Vi får noen henvendelser fra disse, men mange hører vi aldri fra. De som fikk dose 1 i sommer er kalt inn tidligere enn de 12 ukene de først var satt opp til. Vi fremskynder alle nå når vi har fått så mange doser. De som får dose 1 nå får ny time etter 3-4 uker, opplyser Stine Stedje Fossen i vaksineteamet.

Noen ønsker ikke å ta vaksinen

Videre står det at flere avventer med å ta vaksinen fordi de er i tvil, og har opplyst at de selv tar kontakt dersom de endrer mening.

– Vi vet ikke hvor mye vaksine vi får fremover, og plutselig kan det være slutt. Vi vet foreløpig heller ingenting om planen fremover knyttet til det til å vaksinere innbyggere under 18 år, eller en dose 3. Heller ikke om det er noen plan for de som fyller 18 år til neste år, sier Stedje Fossen.